Pályázati igények elő minősítése – ERP független tanácsadás

Még ősszel megjelenik Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések támogatása” néven a GINOP-3.2.2-16 pályázat, amely rendkívül kedvező feltételeket tartalmaz (10% önrész, 40% vissza nem térítendő és kamatmentes hitel). Az ennyire előnyös pályázatok esetén az a legnagyobb veszély, hogy a pályázó sokkal nagyobb rendszert választ, mint aminek bevezetésére képes. Ez mind a pályázatíró, mind a pályázó számára súlyos veszteség.
A pályázat benyújtási határideje viszonylag rövid lesz, mert számolni kell a támogatási keret kimerülésével. Ez újabb kockázati tényező.

Az ERP pályázatok esetén az elkövethető legnagyobb hiba a kategória tévesztés, amikor nem a cégünk befogadóképességéhez illeszkedő ERP rendszert választunk. Ez általában a pályázat sikertelenségéhez vezet. Sokféle más hibát is elkövethetünk, nem a cégünk tevékenységéhez illeszkedő rendszert választunk,  a választott rendszer nem eléggé támogatja üzleti folyamatainkat, stb. Ezek a hibák nem okozzák a pályázat sikertelenségét, csak a beruházás nem fog megtérülni vagy nem hozza a kívánt eredményt.

Egy meghívott ERP szállítótól nem fogja azt mondani, hogy a mi rendszerünk túl nagy vagy túl kicsi esetleg egyszerűen csak nem optimális az Önök számára, ezt nem is várhatjuk el. Egy ERP független tanácsadónak azonban pontosan az a feladata, hogy megmutassa melyik az optimális vállalatirányítási rendszer.

Tevékenységem kiterjed az üzleti folyamatok feltárására, dokumentálására, átszervezésre, elő minősítésre, ERP választásra és a pályázati igények megfogalmazásra. A tanácsadás széles skálán mozoghat kezdve azzal, hogy egynapi felmérés után mondok három ERP rendszert befejezve a Precíziós ERP választással.

Ne kockáztasson. Nyerjen. Segítek.

A tanácsadás része a nyertes pályázatnak.

A pályázat áttekintése.

 

Kupán Károly
ERP független tanácsadó
Számítógépes tervezési, szervezési és gyártási szakmérnök