ERP szeminárium 2017.09.20

Már Lenin elvtárs is megmondta: TANULNI, TANULNI, TANULNI. És a jó papot meg is győzte.

Ennek jegyében az őszi szemináriumon áttekintjük az ERP rendszerek kiválasztásával, üzembeállításával, üzemeltetésével és a bevezetésével kapcsolatos kérdéseket. Megbeszéljük az árbevétel-tervezési megoldásokat, és emellett lehetőséget teremtünk arra, hogy megismerkedhessünk a fejlesztői/bevezetői csapatokkal is. Az előadások nem informatikai előadások, hanem kifejezetten cégvezetői szemléletűek, ahol a stratégiai kérdésektől indulva, az üzleti folyamatok újraszervezésén keresztül eljutunk az üzleti operatív feladatokig.

Reményeink szerint a szemináriumon áttekintő képet adnunk a versenyelőnyt biztosító informatikai beruházások kihívásairól, figyelembe véve, hogy kisebb cég kisebb cégekkel, nagyobb cégek nagyobb cégekkel versenyeznek.

Az előadások a működő rendszerek hibáinak feltárásához és  továbbfejlesztéséhez is hathatós segítséget nyújt.
Jó hír, hogy a GINOP-3.2.2 pályázat keretéből  is még bőven maradt forrás, tehát  senki, semmiről nem maradt le.

9.00 – Regisztráció

9.30 – ERP választási stratégia, választási módszerek, projektvezetés
.            (Kupán Károly – független ERP tanácsadó)

10.30 – Egy ERP szállító bemutatkozása.
.            (Kaiser Krisztina – SekaSoft Kft.)

10:50 – Üzleti folyamatok újraszervezése
.             (Kupán Károly – független ERP tanácsadó)

11:50 – Egy ERP szállító bemutatkozása.
.           (Zsin Tamás – WINFORM Informatikai Kft.)

12:10 – Üzleti tervek készítése
.             (Kupán Károly – független ERP tanácsadó)

13:10 – Egy ERP szállító bemutatkozása.
.             (Bokor András – Innosmart Kft.)

13:30 – Kötetlen beszélgetés a cégek képviselőivel, kávé, büfé, sör, bor, (pálinka nem lesz.)

Helyszín: Hotel Griff Budapest, Márvány terem
Cím: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152.
GPS: 47.4689863, 19.0234927,17
Megközelíthető a 19, 49-es villamossal, vonattal (Kelenföld), 4-es metróval (Kelenföld végállomás).
Ingyenes (és fizetős) parkolója van a szállodának, de elég kicsi. Pár perc a pályaudvar ingyenes parkolója és a környező utcákban is meg lehet állni.

Időpont: 2017.09.20. 9:00

Részvételei díj: 25 eFt + 0 Ft ÁFA /cég

Részletek:

ERP választási stratégia, választási módszerek, projektvezetés. Az ERP választás akkor sikeres, ha egy olyan rendszert választunk ki, amelyik harmonikusan illeszkedik a cég lehetőségeihez, a piaci elvárásokhoz, képes elindulni a pillanatnyi üzleti szokások mellett, de rendelkezik a fejlődéshez szükséges tartalékokkal is. A hazai piacon több mint félszáz jelentősebb, de jól kategorizálható ERP rendszer van, tehát nem egyszerű a választás. Ezért kell stratégia és választási módszertan. Ennek a témakörnek a része az is, hogyan kell sikeresen elindítani és lebonyolítani a bevezetést.

Üzleti folyamatok újraszervezése. Az ERP beruházással párhuzamosan olyan üzleti folyamatokat kell kialakítani, hogy a rendszer képességei maximálisan kihasználhatók legyenek, ugyanakkor olyan rendszerre van szükség, amely mindenhol támogatja a cég igényeit. Az előadásban azt elemezzük, hogy mitől rosszak egy cég üzleti folyamatai és hogy működik egy igazán jó ERP rendszer.

Üzleti tervek készítése. Ma a vállalkozások egy része a túlélésért küzd és ebben a harcban a leghatásosabb fegyver a tervezés, a teljesítménymérés és az elemzés. Ugyanakkor a KKV szektorban ezek az üzleti folyamatok a legelhanyagoltabbak közé tartoznak. Nyilván kevesen gondolják úgy, hogy egy olyan bonyolult rendszer, mint a vállalkozásuk spontán fog fejlődni, csakhogy nehézséget okoz, hogy a tervezésnek és a mérésnek mind az elmélete, mind a gyakorlata felkészültséget igényel és szükség van pontos adatokra is.
Ezen az ERP napon bemutatjuk azt is, hogy különböző rendszerek hogyan oldják meg a tervezési feladatot.

ERP fejlesztők / bevezetők bemutatkozása. Minden szemináriumon nagy súlyt helyezünk arra, hogy lehetőséget teremtsünk a fejlesztők és a felhasználók találkozására. Az ERP választáskor ugyanis nem egyszerűen egy rendszert választunk, hanem hozzá egy beszállítót is. Az esetek ~80%-ban a bukás a beszállítóval való viszony megromlásából származik ezért nem jó alábecsülni a kérdést.  A rendszerekről már sokat beszélgettünk, most beszéljünk a beszállítókról. Ezen a napon azt várjuk tőlük, hogy beszéljenek magukról, a munkáikról és a problémáikról.
Marketingnek nem adunk helyet.

Regisztráció (kötelező)