ERP szeminárium 2017.04.05

Igen előnyös feltételekkel megjelent a GINOP-3.2.2-16 pályázat. Ez alkalmat ad arra, hogy áttekintsük az ERP rendszerek kiválasztásával, üzembeállításával, üzemeltetésével és bevezetésével kapcsolatos kérdéseket, emellett megtekintsünk egy sor magyar, kisebb-nagyobb ERP rendszert és megismerkedhessünk a fejlesztői csapatokkal is. Az előadások kifejezetten vezetői szemléletűek, ahol a stratégiai kérdésektől indulva, érintve a kiválasztás kérdéseit, megismerkedve a rendszerfejlesztők szempontjaival jutunk el a végfelhasználói kihívásokig és beletekintünk néhány új fejlesztésbe.

Reményeink szerint a szemináriumon áttekintő képet adnunk a versenyelőnyt biztosító informatikai beruházások kihívásairól, figyelembe véve, hogy kisebb cég kisebb cégekkel, nagyobb cég nagyobb cégekkel versenyeznek.

Az előadások a nem pályázó és az ERP rendszerükkel elégedetlen cégek vezetőinek is nyújt segítséget.

9.00     –    Regisztráció

9.30      –  ERP választás, üzleti folyamatok újraszervezése
.                  (Kupán Károly – független ERP tanácsadó)

10.30    –  WinForm üzleti és szoftver technológia
.                  (Zsin Tamás – ügyvezető igazgató – WinForm Kft.)

11:10     –  Seneca költségelemzési rendszer
.                  (Biczó Nikoletta – Controlling & Seneca tanácsadó – Seneca Business Software GmbH)

12:00    –  Kávészünet / kötetlen beszélgetés

12:20    –  IBSystem nagy-teljesítményű ERP rendszer bemutatása
.                  (Cseh László – vezető tanácsadó – Innosmart Kft.)

13:00    – Modern Vállalkozás Program ismertetése
.                  (Kovács Gábor – SzVR menedzser – MKIK)

13:20    – Vezetés elmélet – a „Viselkedési kalauz” könyv bemutatása
.                 (Polló László – ügyvezető igazgató – Effectsys)

13:50    – A SekaSoft szoftverfejlesztő Kft. bemutatkozása
.                 (Kaiser Krisztina – ügyvezető igazgató – SekaSoft Kft.)

14:20     – Kötetlen konzultáció

 

Helyszín: Hotel Griff Budapest, Márvány terem
Cím: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152.
GPS: 47.4689863, 19.0234927,17
Megközelíthető a 19,49-es villamossal, vonattal (Kelenföld), metróval (Kelenföld park).
Ingyenes (és fizetős) parkolója van a szállodának de elég kicsi, pár perc a pályaudvar ingyenes parkolója és a környező utcákban is meg lehet állni.

Időpont: 2017.04.05. 9:00

Részvételei díj: nincs.

Részletek:

ERP választás. Az ERP választás akkor sikeres, ha egy olyan rendszert választunk ki, amelyik harmonikusan illeszkedik a cég lehetőségeihez, a piaci elvárásokhoz, képes elindulni a pillanatnyi üzleti szokások mellett, de rendelkezik a fejlődéshez szükséges tartalékokkal is. A hazai piacon több mint félszáz jelentősebb, de jól kategorizálható ERP rendszer van, tehát nem egyszerű a választás. Ezért kell stratégia és választási módszertan.

Folyamatok újraszervezése. Az ERP beruházással párhuzamosan olyan üzleti folyamatokat kell kialakítani, hogy a rendszer képességei maximálisan kihasználhatók legyenek, ugyanakkor olyan rendszerre van szükség, amely mindenhol támogatja a cég igényeit. Az előadásban azt elemezzük, hogy mitől rosszak a cégek üzleti folyamatai és hogy működik egy igazán jó ERP rendszer.

Seneca költségelemzési rendszer. A KKV szektorban a tervezés és elsősorban a pénzügyi tervezés egy sajnálatosan elhanyagolt terület, holott az ERP rendszerek ennek már rég megteremtették a feltételét. Aki ezekkel a rendszerekkel még nem találkozott az el sem tudja képzelni, hogy milyen fegyvereket lehet bevetni a nyereségért folytatott küzdelemben.

Modern Vállalkozás Program ismertetése. A GINOP-3.2.2-16 pályázat plusz 5% vissza nem érintendő támogatást biztosít a regisztrált MVP partnereknek, ha minősített szállítótól vásárolnak termékeket és szolgáltatásokat. Ennek folyamatát is ismerteti előadónk.

ERP rendszerek bemutatása. Két kategóriából három emblematikus rendszer bemutatására kerül sor. A bemutatókat kifejezetten ERP szakemberek tartják, akik marketing mentesen bevezetik a hallgatóságot az ERP rendszereik rejtelmeibe, elemzik a veszélyforrásokat és kifejtik mi az alapja a jó szállító – vevő kapcsolatnak.

Vezetéselmélet. A sikert alapvetően határozza meg, hogy a cég vezetői tudnak-e olyan humán környezetet kialakítani, amelyben a munkatársak képesek a maximális teljesítményük nyújtására. Ez egy tudomány, amely tanulható. Előadónk számos könyv szerzője, aki megtisztel bennünket új könyvének bemutatásával.

Kötetlen konzultáció: A nap bármely szakában az előadók és a kiállítók a vendégek rendelkezésére állnak.

Regisztráció (kötelező)