Megrendelhető ERP szolgáltatások

A független ERP tanácsadókat nem befolyásolja eladási kényszer, mozgásterük nincs egy adott technológiához vagy ERP rendszerhez kötve, így az egyetlen feladatuk a cég adottságaihoz legjobban illeszkedő rendszer kiválasztása és az üzleti folyamatok megtervezése.

Megrendelhető együttműködések:

ERP és termelésirányítási szakmérnök.

Kupán Károly

Egyórás konzultáció.
Az egyórás Skype-on történő vagy telefonos konzultáció ingyenes.

Egynapos ERP konzultáció.
Az egynapos konzultáció feladata a cég működésének áttekintése és a fogadóképesség felmérése. Ennek eredménye gyakorta az, hogy a cég még nem érett az ERP rendszer fogadására, ekkor csak ügyviteli rendszert ajánlok, esetleg nélkülözhetetlennek tartok egy előszervezési folyamatot. Ha minden rendben van akkor javaslatot teszek az ERP választás típusára, az ajánlatkérésre, a választásra és a bevezetés menedzselésére, de ebben a fázisban adok javaslatot a felmérés típusára, időtartalmára és árára is.
Az egynapos konzultáció keretében igény esetén támogatom a megrendelőt a beszállítók ERP bemutatójának megtekintésénél is, amikor a vevő érdekében én teszek fel olyan kérdéseket, amit neki kéne feltenni. Ehhez nem kell ismernem a rendszert.
Az egynapos konzultációt általában nem célszerű kihagyni.

ERP tanácsadás.
A legérdekesebb tanácsadói feladat annak elemzése, hogy a cégnek sikerült-e befogadni és megfelelően üzemeltetni az új vagy a meglévő ERP rendszert, ami a jelenlegi helyzet elemzésén alapul. Ide tartozik a sikertelen ERP beruházások hibáinak feltárása és a rendszer ismételt bevezetése. Sok hiba és alacsony szintű működés származik a hibás adatokból, a rosszul szervezett kódrendszerekből, és az alacsony minőségű adatbázisokból is. Ezek kijavítása is az ERP  független tanácsadó feladata.

Folyamatok újraszervezése (BPR).
Ha azt szeretnénk, hogy az ERP beruházás megtérüljön, akkor a bevezetés előtt újra kell szervezni az üzleti folyamatokat. A folyamatok újraszervezése azt igényli, hogy a szakértő beilleszkedjék a cég életébe, ami még így is egy vagy több hónapot vesz igénybe (de legfeljebb négyet). Ennek keretében egy nagyon részletes (100-200 oldal) tanulmány keletkezik, amely azt ismerteti, hogyan működik a cég és hogyan kéne működnie.
Ezt a szolgáltatást az ERP beszállítók is megrendelhetik.

ERP választás.
Az általam nyilvántartott ERP rendszerek száma több mint 60 és ekkor még nem beszéltünk az ügyviteli rendszerekről és a speciális feladatokat ellátó szoftverekről. Ezek a rendszerek az ár és a szolgáltatás minősége szerint több kategóriába sorolhatók, de ezen belül is több technologizált választási eljárás jöhet szóba kezdve az „ipari kémkedéssel” és bezárva a precíziós ERP választással.

Termelésirányítás
A termelésirányítás az ERP rendszereken belül is speciális terület. A tanácsadást termelésigazgatói, termeléstervezői, gyártáselőkészítő és művezetői szinten nyújtom. A termelésirányítási rendszer bevezetése nem informatikai hanem gyártásszervezési feladat. A szolgáltatás – több iparág esetén – normaelemzési és műveletszervezési szakértésre is kiterjed. Az erre a célra fejlesztett
tanulmányrendszer lehetővé teszi, hogy ERP rendszer megvásárlása nélkül lehet tesztelni az termelésirányítási rendszer működését. 

Bevezetések menedzselése.
Majd minden projektirányítási módszertan előír egy vagy több felhasználói képviselő szerepkört. Ha a beruházó nem rendelkezik szabad kapacitással vagy szakmailag kellően felkészült szakemberrel, akkor ellátom ezt a feladatot is. A nehézséget az okozza, hogy rendkívül felkészült szakemberekkel szemben kell védeni a cég érdekeit.

Speciális elemzések.
A meglévő SQL adatbázisra támaszkodva és az üzleti intelligencia módszereit használva készítek speciális gazdasági és működési elemzéseket. Ezek lehetnek üzleti elemzések, teljesítménymutatók megtervezése és kialakítása, tervek készítése vagy ERP vagy az ügyvitel egyéb adatainak elemzése és minősítése.
Külön megemlíteném a szezonális termékekhez tartozó értékesítési tervek elkészítését, mint önálló szolgáltatást.

Szakértői feladatokat végzek egyszeri megbízás alapján és „állandó munkatárs” jelleggel is.

Hívjon most! Az egy órás konzultáció díjtalan!

_____________________________________________________________________________
Kupán Károly (@2016-2020); v1.09;                              06-20 264-75-14                        Kupan.Karoly@BI-Control.hu